Idioma

dilluns, de maig 21, 2012

___________La Moda A AlbàniA__________


La roba tradicional d'Albània

Disfresses tradicionals albanesos són la roba tradicional usada pels albanesos. Igual que els altres països dels Balcans Albània té la seva pròpia branca de peces de vestir. Hi ha més de 200 diferents tipus de vestits a Albània. Això es deu a la divisió d'Albània principates en l'Antiguitat i l'Edat Mitjana.


Gairebé totes les regions d'Albània té la seva pròpia forma de vestir tradicional. El fustanella, o kilt albanès, va ser vestit comú que els homes fins a la dècada de 1400.


A les zones rurals, els homes encara poden usar el fes, una gorra tradicional turc, i un cinturó de tela de colors. Les dones poden usar bruses brodades a l'estil turc, amb pantalons solts o shalvaras /. Un vestit d'home de Malesia (Malcija àrea de Vogel) es compon de ajustats pantalons de llana amb adorns cordó negre, un davantal de llana amb un cinturó de cuir cinturó de seguretat sobre ella, i una jaqueta de seda amb mànigues llargues i avorrides de color vermell amb ratlles blanques. Un abric llarg sense mànigues poden ser portats sobre la jaqueta juntament amb un exterior, de màniga curta jaqueta (dzurdin). El cap i el coll pot ser cobert amb una tela blanca.

Vestit de la dona tradicional del sud d'Albània té una brusa amb mànigues amples de tela per a que coincideixi amb una armilla brodat. Una faldilla prisada s'usa sota una faldilla i un davantal brodat meravellosament i la banda completar el conjunt. Cadenes d'or en cascada a partir del coll, es van reunir a la faixa, i es va ficar en una butxaca a la part dreta de la faldilla. Un mocador cobreix els cabells de les dones.


Al nord, les mànigues de la brusa són àmplies, amb brodats d'encaix al llarg de les vores. Brodat en la plataforma és molt elaborat, però diferent de l'estil de les dones del sud d'Albània. Les monedes d'or s'usen en una diadema i en diversos fils de collarets que adornen el cos (part superior) del vestit.


A les ciutats, el conservador vestit a l'estil occidental és més comú. Albanesos són modestos, però. Ni homes ni dones portar pantalons curts o roba reveladora altre. Roba tradicional s'observa sobretot en espectacles de dansa teatre o popular a les ciutats.

. ____________ La Moda A OmAn__________ .

LA ROBA NACIONAL DE LES DONES EN OMAN



Les dones omanites tenen vestits molt colorits que poden variar d'una regió a una altra. Els principals components del vestit d'una dona formen part d'un vestit que s'usa en els pantalons (sirwal) i el tocat, anomenat el lihaf.



Hi ha nombrosos estils tradicionals del vestit de Oman vist a Masqat. No obstant això, hi ha tres tipus principals que mostren vibrants colors, brodats i adorns. Un estil de vestuari és força fluid i s'assembla a la usada per les dones de l'Interior, mentre que un altre està decorat amb bandes de plata distintives. El brodat d'aquests vestits pot prendre al voltant de dos mesos per completar

Diferents tipus d'estils en:

     Muscat                                                                   Dhofar
                                                                                



  Al Batinah                                                             Al Dakhiliyah

            



 Al Sharqiyah                                              Musandam & Al Dhahirah


        

    
Les joies utilitzades per les dones d'Oman es forma principalment d'or, encara que el metall tradicional era de plata. El treball és molt complex i patrons elaborats i els símbols, fins i tot la cal · ligrafia corànica, està gravat en el metall.



Calçat tradicional era un tipus de sabata de plataforma de fusta anomenat qurhaf. No obstant això, la majoria de les dones utilitzen avui sandàlies o sabates d'estil occidental de la moda.

           


 Moltes dones a Oman pinten les mans i els peus amb henna, sobretot abans d'ocasions especials com festes d'Eid o casaments.




LA ROBA NACIONAL DELS HOMES EN OMAN

El vestit nacional per als homes d'Oman és un simple, fins als turmells, vestit sense coll, amb mànigues llargues anomenat dishdasha. El color més freqüentment usat és de color blanc, encara que una varietat d'altres colors com ara negre, blau, marró i lila també pot ser vist. El seu principal adorn és una borla (benestar Furakha) cosit al coll, que pot ser impregnat amb perfum. Sota la dishdasha, un simple tros de tela que cobreix el cos es porta de la cintura cap avall.



Els homes omanites poden utilitzar una varietat de vestits del cap. El muzzar és un quadrat de llana de teixit fi o de tela de cotó, l'embolcallà i es plega en un turbant. Per sota d'això, el Kummar, una gorra brodada intricat, de vegades s'usa. El shal, una llarga tira de roba que actua com un suport per a la Khanjar (una de plata, feta a mà un ganivet o una daga) es pot fer des del mateix material que el muzzar.

                                            
                   

                             
Alternativament, el suport pot ser modelat en forma d'un cinturó de cuir i plata, que es diu un Sapta. De vegades formals, el dishdasha pot estar cobert per un mantell negre o beix, anomenat bisht. El brodat vores de la capa és sovint en fil de plata o d'or i és complicat en detall. Alguns homes porten la ASSA, un pal, que pot tenir usos pràctics o s'utilitza simplement com un accessori durant els esdeveniments formals. Els homes d'Oman, en general, utilitzar sandàlies als peus.

                                               

                                               EL KHANJAR

La daga corba, el khanjar és un tret distintiu de la personalitat d'Oman, així com un important símbol de l'elegància masculina. Tradicionalment es porta a la cintura.



Khanjars s'usen en ocasions formals i en les festes i les vacances, i gairebé tots els homes d'Oman compten amb una .

Un cop usada en defensa pròpia, el khanjar és avui en dia tant un accessori de moda i un element de molt prestigi en la demanda.

La Moda a EtiòpiA


Robes tradicionals a Etiòpia són exòtiques i fet amb tela de la cultura basada que representa la nació i de sentit d'orgull i dignitat.Etíops estan orgullosos de les seves robes tradicionals.
                                                       
                                           

Roba tradicional etíop està feta de cotó que s'entrellacen en tires llargues i després cosides juntes per fer tela. Es triga uns dos o tres setmanes per tal de deixar roba per a un vestit.

La majoria de persones a Etiòpia porten la tela tradicional anomenat "yahager lebse". En un tros de tela amb fils brillants que s'utilitzen per decorar i fer més elegant. A la part inferior de la faldilla no hi pot haver una gran quantitat de patrons.
                                                                                     
     


Els vestits tradicionals són diferents per homes i dones. Els homes usen pantalons i una camisa tot el camí fins al genoll amb un suèter ben dissenyat i un tros de tela a la part superior. El color del collar és de color blanc.



Les dones porten vestits amb un tros de tela a la part superior. Es van sacrificar "netela". Per a la majoria de les dones, la tela és de color blanc, però té altres colors en el fons, el que li dóna un aspecte únic. Les dones també porten collarets i polseres també en els braços i els peus. Les polseres estan fetes de plata i or.



Al camp, roba tradicional s'usen cada dia, però no en les ciutats i pobles. A les ciutats, moltes persones grans porten la roba tradicional en una base diària. Però els joves, vesteixen amb roba occidental com els nord-americans la major part del temps. 
                                                                                  
                                                                          
Però en ocasions especials, com el temps de vacances, per exemple, ho posen els vestits tradicionals. En general els fan servir per a l'Any Nou, Nadal, i els casaments. Fins i tot als Estats Units que tambe hi posen  la roba per a les vacances tradicionals etíops.


En la foto la gent s'esta celebrant l'Any Nou.

diumenge, de maig 20, 2012

La Moda A Laos


Roba d'Home

Els homes a Laos tradicionalment s'utilitzen pantalons senzills, camises i armilles com es pot veure en la foto el que porta l'home a la ma dreta. La camisa d'estil xinès amb mànegues curtes o llargues i botons és típic entre els laosians tradicionals. A més, una banda de colors brillants o faixa a la cintura és molt popular tant per a homes com per dones.



Roba de Dona

Tots dos vestits tradicionals Laos i Hmong èmfasi en brillants colors rosa, groc o blau.

 

Laos vestit tendeix a ser més cenyit al cos, amb un pareo i la part superior, i posa l'accent en els dissenys elaborats i brodats.

En canvi, el vestit Hmong inclou patrons de abaloris penjant a la falda, bruses de màniga llarga i barrets amples i rodons.


Joieria
                                                                                       

                                       
                            
Laos és també conegut per la seva joieria de plata. Ampli, punys teixits segueixen sent un estil popular entre els Laos, mentre que els hmong a favor de collarets, teixits elaborats en la forma d'una piràmide invertida, així com anells grans i penjants.


Tradicional al que modern

Amb les influències occidentals i la producció de la fàbrica, la majoria dels laosians s'utilitzen roba a l'estil occidental per a la vida quotidiana professional i privada. No obstant això, la roba tradicional de Laos segueix sent comú per a les ocasions especials com casaments i Any Nou Laos. A més, molts grups en comunitats remotes, com la Mien i Akha, tendeixen a usar la roba tradicional sobre una base diària.



La roba tradicional de la Costa Rica

Costa Rica



Costa Rica està ubicat a Amèrica Central i com la majoria dels altres països de la zona que envolta, la seva història està profundament lligada amb la d'Espanya, es va  governar a Costa Rica com una colònia. No obstant això, Costa Rica encara té la seva pròpia identitat quan es tracta de roba i això es pot veure especialment en la roba tradicional de Costa Rica. Encara que avui en dia la gran majoria dels costa-riquenys usar la mateixa roba d'estil modern que tots els altres en el món ho fa, la roba tradicional encara s'usa a Costa Rica en ocasions especials.


Roba tradicional de les dones a Costa Rica



Per a les dones a Costa Rica, la vestimenta tradicional consisteix en un vestit dissenyat en un estil específic per incloure algunes característiques importants. En primer lloc, els vestits tradicionals que usen les dones a Costa Rica en ocasions especials tenen gruix i ostentós volants que sobresurten cap amunt i cap a fora de les espatlles i no hi ha mànigues que cobreixin els braços.

Els colors més populars per als vestits tradicionals de Costa Rica són els colors brillants com vermell, blau i groc. Sovint, la vestimenta tradicional a Costa Rica per a les dones consisteix en una faldilla llarga que arriba fins als turmells fabricats amb teixits brillants i colorits. De la cintura cap amunt un top blanc sense format està desgastat i aquests dos elements s'uneixen per una tela de color vermell brillant que s'embolica al voltant de la cintura semblant a una faixa. Sovint, una flor és artísticament col · locat a l'orella per rematar aquesta bonica vestit tradicional de les dones a Costa Rica.


Roba tradicional dels homes a Costa Rica



La roba tradicional dels homes a Costa Rica és simple però elegant. Igual que en les dones, un vestit tradicional de Costa Rica per als homes consisteix en una faixa, en general de color vermell. Això va acompanyat per agents camisa de color i pantalons blancs en general, tant en color, encara que això pot variar. A més, un vestit tradicional de Costa Rica per als homes també inclourà un vaquer del barret de palla tipus, així com un mocador vermell que es lliga al voltant del coll.

En el dia a dia, la roba habitual a Costa Rica és més o menys el mateix que vostè trobaria als Estats Units, es compon de samarretes i pantalons. Un punt interessant sobre la roba a Costa Rica és que malgrat el clima càlid i clima tropical, els homes rares vegades caminaven amb pantalons curts, però prefereixen usar pantalons. Els costarricenses tendeixen a usar només pantalons curts quan es va a la platja, encara que això no vol dir que vostè ha de sentir incòmodes amb pantalons curts, mentre que a Costa Rica.


La Moda a Hongaria


Armilla tradicional hongarès i Faldilla



Una armilla sobre una brusa blanca i una faldilla estampada sovint constitueixen els vestits tradicionals de la dona hongaresa. Vestits tradicionals poden ser usades per als festivals i dies festius, casaments o altres ocasions especials.


Dona d'Hongria, amb tocat i vestit de perles



Una corona de flors senzilla adorna la corona d'aquesta dona vestida amb roba tradicional hongaresa. Els collarets al voltant del coll afegir un toc de color a la brusa delicada, d'encaix que porta per sobre del seu color brillant, amb flors impreses faldilla.


Disfressa d'Hongria de l'home - Escut dels homes vestit de Folk


Roba d'home popular a Hongria consisteix en botes, pantalons i una camisa que pot anar acompanyada d'una armilla o un abric. Aquesta ballarina folklòrica tradicional porta un abric llarg brodat en gran mesura i un barret.


El vestit popular dels homes i les dones d'Hongria



Davantals ricament brodats per a les dames i camises per als cavallers caracteritzar aquests vestits típics hongaresos. Els homes porten els pantalons ficats dins de les seves botes i barrets de cuir, i les dones porten faldilles de colors diferents i tocats brillants.


Botes tradicionals hongaresos






















Les botes d'aquests homes acompanyen el vestit nacional d'Hongria. Tingueu en compte les diferents variacions. Les botes de l'esquerra mostren els brodats de colors brillants que és una part tan important dels vestits tradicionals hongaresos. Les botes de la dreta són evidents, però no són, sense decoració. Una tira trenada de cuir adorna maniguet de la bota.

diumenge, de maig 06, 2012

Peces de Vestir en Camerun


Camerun - peces de vestir

Vestits tradicionals, varien molt d'una regió a una altra definida per la religió, patrimoni, costums tribals del clima, i les seves creences.



A la regió nord del Camerun, per exemple, que és predominantment musulmà, calent, àrid, amb un ric patrimoni flam de la vestimenta - de la llum és habitual vestit colorit flux lliure i coberta per al cap enriquit amb brodats usat per homes i dones, amb algunes modificacions de gènere.


  

Mentre que a la regió sud - un munt predominantment cristià, de pluges, de les terres forestals, i una herència bantu, els vestits són de diverses capes amb una barreja fascinant i els partits dels elements tradicionals brodats en ells. Aquests vestits prendre un punt de considerable temps per produir i són molt costosos.


           

Pagnes són molt útils per a les dones del Camerun. Nenes de Camerun el fan servir per portar els seus nadons a l'esquena (dorsal posterior), o per proporcionar sheade pel seu cap en l'extrem s'escalfa, i l'escalfament o durant les estacions plujoses. Pagnes són grans turbants de tela.



En els pobles a través de Camerun, els homes de Camerun i les dones usen vestits més tradicionals, mentre que a les ciutats a favor dels homes vestits d'estil més occidental o un toc modern dels afro-europeus vestits. Camerun noies de la ciutat a favor d'una barreja de vestit d'estil tradicional i occidental - Pagnes juntament amb les camises, bruses i una barreja de Afritude anomenada tal.



Això és en gran mesura pel que en Douala - la capital econòmica del Camerun, Yaoundé, i la capital política del Camerun

Influència de la religió, el clima i el colonialisme s 'a la roba de Camerun és molt visible.

Kabba - una peça d'un flux lliure de peces de vestir femenines - la perfecció de la zona de coll / espatlles al genoll i per sota. Usen sobretot per ocasions casuals i sobretot els cors d'origen. Prefecte moviment fot cos lliure i les condicions del clima.


Boubou - lliure de peces de vestir masculina que consisteix que flueix d'un a quatre peces - un desgast intern, un desgast exterior amb grans butxaques dels pantalons i una gorra d'un cap. Molt popular a la regió nord de Camerun i es poden trobar en gairebé qualsevol part del Camerun durant ocasions especials.