Idioma

divendres, d’abril 06, 2012

Tipus de Roba que fan servir a Suïssa

Suïssa és un país multicultural. Totes les diferents cultures tenen una influència en la moda suïssa, igual que el clima de la nació. El clima de Suïssa és temperat, encara que les temperatures varien d'acord a l'altitud. Les temperatures en les elevacions més baixes van des de fred a càlid, amb estius humits amb pluges ocasionals.

Brodat

Roba de Suïssa més tradicional s'adorna amb brodats. En general, el brodat es cus en els barrets, les bufandes i els punys de camisa. Brodat també decora la tela. Mentre que el brodat era un sector de casa en les porcions de l'est i nord-est de Suïssa, ara es limita al turisme perquè la gent ja no es vesteixen amb vestits tradicionals.


Mitjanes

El suís, un cop que s'usava malles de punt ja sigui a casa o comprats a les botigues. Leotards de punt a mà (selbsgestrickten) es van fer només per als nadons. Els nens suïssos portaven només leotards de color fosc fins al voltant de 1960. A partir de 1970, les mitjanes es va fer disponible en diversos colors amb altres nens que comencen a utilitzar mitges de colors brillants. No obstant això, la majoria dels nens encara fan servir colors més foscos com el negre, gris i blau, mentre que les nenes prefereixen el vermell i blanc.


Els davantals tradicionals

Els davantals són una altra forma tradicional suïssa usat per ambdós a Suïssa, els italians, així com els nens suïssos francesos. En general, els guardapols van ser reservats per a l'escola. De fet, d'acord amb el lloc web de roba històrica, era obligatori per al 9 - a 10 anys d'edat, els nens a utilitzar bruses des de 1930 fins a la dècada de 1960.



Vestit tradicional Festival de Suïssa

Encara que els suïssos solen portar roba d'estil occidental, que encara les seves disfresses tradicionals en les seves desfilades i festivals. A més de les moltes exhibicions de brodat suís multa, el Gruyere pastors de bestiar de portar una jaqueta curta de lona blava. Les dones vesteixen de màniga llarga jaquetes, davantals de seda i de palla amb cintes que pengen de les vores. Tapes d'or de puntes són també un vestit femení tradicional. En Unterwalden, les dones porten vestits adornats de plata. A les zones dels Alps, els homes usen pantalons de cuir tradicionals (pantalons de cuir) amb botes de cuir.


Moda adolescent moderna suïssa

Igual que en altres països occidentals, els joves suïssos usen roba casual, encara que la mateixa roba que s'usa normalment durant diversos dies. Porten jaquetes pesades, bufandes i guants a l'hivern. Durant els mesos més càlids, que usar roba lleugera com samarretes. Atès que els adolescents suïssos participar en molts esports, usen robes típiques esportives, usades pels adolescents dels Estats Units al viatjar amb bicicleta o participar en els esports després de l'escola com el futbol. Marques més populars són Adidas, Nike i Puma.


Moda Verd Contemporani

Preocupats pel canvi climàtic, el suís actualment són extremadament conscients del medi ambient. Per tant, la demanda de fibres naturals i productes amb utilització de mètodes respectuosos del medi ambient continua creixent constantment. Els suïssos estan disposats a pagar més per la seva roba per complir amb les normes ambientals.