Idioma

dilluns, de maig 21, 2012

___________La Moda A AlbàniA__________


La roba tradicional d'Albània

Disfresses tradicionals albanesos són la roba tradicional usada pels albanesos. Igual que els altres països dels Balcans Albània té la seva pròpia branca de peces de vestir. Hi ha més de 200 diferents tipus de vestits a Albània. Això es deu a la divisió d'Albània principates en l'Antiguitat i l'Edat Mitjana.


Gairebé totes les regions d'Albània té la seva pròpia forma de vestir tradicional. El fustanella, o kilt albanès, va ser vestit comú que els homes fins a la dècada de 1400.


A les zones rurals, els homes encara poden usar el fes, una gorra tradicional turc, i un cinturó de tela de colors. Les dones poden usar bruses brodades a l'estil turc, amb pantalons solts o shalvaras /. Un vestit d'home de Malesia (Malcija àrea de Vogel) es compon de ajustats pantalons de llana amb adorns cordó negre, un davantal de llana amb un cinturó de cuir cinturó de seguretat sobre ella, i una jaqueta de seda amb mànigues llargues i avorrides de color vermell amb ratlles blanques. Un abric llarg sense mànigues poden ser portats sobre la jaqueta juntament amb un exterior, de màniga curta jaqueta (dzurdin). El cap i el coll pot ser cobert amb una tela blanca.

Vestit de la dona tradicional del sud d'Albània té una brusa amb mànigues amples de tela per a que coincideixi amb una armilla brodat. Una faldilla prisada s'usa sota una faldilla i un davantal brodat meravellosament i la banda completar el conjunt. Cadenes d'or en cascada a partir del coll, es van reunir a la faixa, i es va ficar en una butxaca a la part dreta de la faldilla. Un mocador cobreix els cabells de les dones.


Al nord, les mànigues de la brusa són àmplies, amb brodats d'encaix al llarg de les vores. Brodat en la plataforma és molt elaborat, però diferent de l'estil de les dones del sud d'Albània. Les monedes d'or s'usen en una diadema i en diversos fils de collarets que adornen el cos (part superior) del vestit.


A les ciutats, el conservador vestit a l'estil occidental és més comú. Albanesos són modestos, però. Ni homes ni dones portar pantalons curts o roba reveladora altre. Roba tradicional s'observa sobretot en espectacles de dansa teatre o popular a les ciutats.