Idioma

dilluns, de maig 21, 2012

La Moda a EtiòpiA


Robes tradicionals a Etiòpia són exòtiques i fet amb tela de la cultura basada que representa la nació i de sentit d'orgull i dignitat.Etíops estan orgullosos de les seves robes tradicionals.
                                                       
                                           

Roba tradicional etíop està feta de cotó que s'entrellacen en tires llargues i després cosides juntes per fer tela. Es triga uns dos o tres setmanes per tal de deixar roba per a un vestit.

La majoria de persones a Etiòpia porten la tela tradicional anomenat "yahager lebse". En un tros de tela amb fils brillants que s'utilitzen per decorar i fer més elegant. A la part inferior de la faldilla no hi pot haver una gran quantitat de patrons.
                                                                                     
     


Els vestits tradicionals són diferents per homes i dones. Els homes usen pantalons i una camisa tot el camí fins al genoll amb un suèter ben dissenyat i un tros de tela a la part superior. El color del collar és de color blanc.



Les dones porten vestits amb un tros de tela a la part superior. Es van sacrificar "netela". Per a la majoria de les dones, la tela és de color blanc, però té altres colors en el fons, el que li dóna un aspecte únic. Les dones també porten collarets i polseres també en els braços i els peus. Les polseres estan fetes de plata i or.



Al camp, roba tradicional s'usen cada dia, però no en les ciutats i pobles. A les ciutats, moltes persones grans porten la roba tradicional en una base diària. Però els joves, vesteixen amb roba occidental com els nord-americans la major part del temps. 
                                                                                  
                                                                          
Però en ocasions especials, com el temps de vacances, per exemple, ho posen els vestits tradicionals. En general els fan servir per a l'Any Nou, Nadal, i els casaments. Fins i tot als Estats Units que tambe hi posen  la roba per a les vacances tradicionals etíops.


En la foto la gent s'esta celebrant l'Any Nou.