Idioma

diumenge, de maig 06, 2012

MODA A AZERBAIDJAN


Roba Nacionals de l'AzErbaidjAn


Vestits típics dels azerbaidjanesos són molt boniques i originals. Vestits femenins són agraciades a la silueta i el tall, posant èmfasi en la cintura flexibles de belleses d'Azerbaidjan. Estan decorades amb intricats brodats adornats amb boniques bandes de "or".

Menswear també és molt original. Es posa l'accent en el valor no ha de ser massa atapeït per limitar els moviments ràpids.

Roba de dona es va fer, bàsicament, de la seda i el vellut, l'home és - a partir de teixit de fabricació casolana i la tela de caixmir.

Un element destacable de la roba de l'Azerbaidjan és la roba interior. Tant dones i homes que es va fer de teixits de lli i cotó. Belleses rics podien permetre els de seda.


Roba tradicional de l’Azerbaidjan- les dones

L'estil reflecteix l'estat civil i edat del titular. El desgast d'una jove notablement diferent d'una dona casada. Les dones joves vestides les més brillants i elegants.

Roba de la dona inclou: una samarreta per sobre, arkhaluk, chepken, lebbade, kyuleche, kyurdu, ashmek i bakhari.



La samarreta utilitza un botó al coll. Les mànigues eren generalment llarg, ample i recte. La part inferior davantera de la samarreta estava decorat amb monedes de plata o d'or.

Tight chepken muntatge (caftà) s'usa sobre la camisa. Als costats chepken tenia mànigues que acaben en maniguets. Estava feta de vellut i diverses teles brillants.

Arkhaluk és considerada una de les formes més generalitzades de la roba a l'Azerbaidjan. També va ser ajustada i tenia un folre. Alguns tenien arkhaluks tall recte d'ample i ranures en ambdós costats. Arkhaluks es van fer en diferents mides.

Lebbade (bates) eren encoixinats i folrats. El coll de lebbade estava obert estava lligat a la cintura amb una banda. Les mànigues de lebbade eren curtes. Lebbade es va cosir de vellut i teles brillants diferents. El coll, mànigues i vores es van tallar amb una banda.

Ashmek és roba encoixinada exterior. La part interna, el coll, les mànigues i la vora de ashmek estaven adornats amb pells.



Kzurdu és el desgast d'una dona sense mànigues encoixinades dones amb coll obert i les obertures en els costats doth. Kyurdu wes de vellut.

Bakhari s un encoixinat folrat roba de dona. Les mànigues eren directament cap avall als genolls, el coll de la camisa obert. Bakhari es fa principalment de vellut. El coll, vora i les mànigues estaven adornats amb diverses bandes, orles i cadenes.

Kyuleche les dones és la part superior de Upper amb vora ondulat. Tenia baix a la longitud genolls, les mànigues estaven per sota dels colzes.

Tumanes (faldilles), que van ser usats per les dones de l'Azerbaidjan eren llargues - fins a terra. Tumán estava feta de seda o d'un teixit de llana amb diversos patrons que consisteixen en 12 peces. Tumanes podria ser ondulat o plecs i estaven decorats amb pompons de seda de color o de fils d'or.



Or o plata daurada del cinturó s'usa amb arkhaluk o chepken. A més d'ells també havia cinturons de cuir amb cosit en monedes de plata o amb una placa de metall de plata.

Les dones portaven botes amb la superfície de brodats i botes altes amb cames llargues.

Els tocats femenins més populars van ser els casquets i mocadors de seda. Les nenes fora de la casa va posar un vel.

Joies diverses complementat i enriquit les seves robes característiques nacionals. Els joiers va fer d'or i plata, pedres precioses. Azerbaidjan dona estimava les joies i els va utilitzar amb habilitat. El conjunt de joies completa es diu "Imaret". S'inclou el cap i les joies de mama, anells, arracades, cinturons, polseres.

Roba d'homes en Azerbaidjan

Roba d'home típiques consisteixen en una camisa superior, arkhaluk, Chukha i pantalons amples.



Camisa d'home superior té un botó o un trau. Una camisa d'home va ser fet de ras i setí.

Arkhaluk era un desgast ajustada. La seva vora estava decorat amb volants, mànigues van ser recta tendeix a reduir-se en el colze. Arkhaluk podria tenir un o dos butxaques, que eren de coll botonat. Per fer arkhaluk caixmir, setí i setí es van utilitzar. Amb arkhaluk joves portava un cinturó o una faixa i els adults o els homes d'edat avançada utilitza una faixa.

Chukha és un tipus de roba d'home superior a l'Azerbaidjan. Hi havia botons o traus al llarg de tota la longitud de les esquerdes mànigues. Al pit Chukha eren ratlles per a les decoracions.

Pantalons amples de l'home estaven fetes de teixit de llana. Eren prou àmplia com perquè un home muntar a cavall.

A l'hivern es feien servir pells d'ovella i abrics de pell de cuir natural i pells.



En era indecent a Azerbaidjan no portar un tocat. Els tipus populars dels tocats de l'home eren papakhas diversos fets de cuir. Àmpliament estès arakchyns eren de tela de seda i adornat amb brodats d'or. Homes d'edat avançada i ancians porta suau encoixinat "teseks" de percal blanc gruixut.

Calçat d'home de cuir de camussa era d'un sol color i sense patrons. A les ciutats els homes portaven botes, al país - charyks