Idioma

dilluns, de maig 21, 2012

. ____________ La Moda A OmAn__________ .

LA ROBA NACIONAL DE LES DONES EN OMAN



Les dones omanites tenen vestits molt colorits que poden variar d'una regió a una altra. Els principals components del vestit d'una dona formen part d'un vestit que s'usa en els pantalons (sirwal) i el tocat, anomenat el lihaf.



Hi ha nombrosos estils tradicionals del vestit de Oman vist a Masqat. No obstant això, hi ha tres tipus principals que mostren vibrants colors, brodats i adorns. Un estil de vestuari és força fluid i s'assembla a la usada per les dones de l'Interior, mentre que un altre està decorat amb bandes de plata distintives. El brodat d'aquests vestits pot prendre al voltant de dos mesos per completar

Diferents tipus d'estils en:

     Muscat                                                                   Dhofar
                                                                                



  Al Batinah                                                             Al Dakhiliyah

            



 Al Sharqiyah                                              Musandam & Al Dhahirah


        

    
Les joies utilitzades per les dones d'Oman es forma principalment d'or, encara que el metall tradicional era de plata. El treball és molt complex i patrons elaborats i els símbols, fins i tot la cal · ligrafia corànica, està gravat en el metall.



Calçat tradicional era un tipus de sabata de plataforma de fusta anomenat qurhaf. No obstant això, la majoria de les dones utilitzen avui sandàlies o sabates d'estil occidental de la moda.

           


 Moltes dones a Oman pinten les mans i els peus amb henna, sobretot abans d'ocasions especials com festes d'Eid o casaments.




LA ROBA NACIONAL DELS HOMES EN OMAN

El vestit nacional per als homes d'Oman és un simple, fins als turmells, vestit sense coll, amb mànigues llargues anomenat dishdasha. El color més freqüentment usat és de color blanc, encara que una varietat d'altres colors com ara negre, blau, marró i lila també pot ser vist. El seu principal adorn és una borla (benestar Furakha) cosit al coll, que pot ser impregnat amb perfum. Sota la dishdasha, un simple tros de tela que cobreix el cos es porta de la cintura cap avall.



Els homes omanites poden utilitzar una varietat de vestits del cap. El muzzar és un quadrat de llana de teixit fi o de tela de cotó, l'embolcallà i es plega en un turbant. Per sota d'això, el Kummar, una gorra brodada intricat, de vegades s'usa. El shal, una llarga tira de roba que actua com un suport per a la Khanjar (una de plata, feta a mà un ganivet o una daga) es pot fer des del mateix material que el muzzar.

                                            
                   

                             
Alternativament, el suport pot ser modelat en forma d'un cinturó de cuir i plata, que es diu un Sapta. De vegades formals, el dishdasha pot estar cobert per un mantell negre o beix, anomenat bisht. El brodat vores de la capa és sovint en fil de plata o d'or i és complicat en detall. Alguns homes porten la ASSA, un pal, que pot tenir usos pràctics o s'utilitza simplement com un accessori durant els esdeveniments formals. Els homes d'Oman, en general, utilitzar sandàlies als peus.

                                               

                                               EL KHANJAR

La daga corba, el khanjar és un tret distintiu de la personalitat d'Oman, així com un important símbol de l'elegància masculina. Tradicionalment es porta a la cintura.



Khanjars s'usen en ocasions formals i en les festes i les vacances, i gairebé tots els homes d'Oman compten amb una .

Un cop usada en defensa pròpia, el khanjar és avui en dia tant un accessori de moda i un element de molt prestigi en la demanda.